Tıp Fakültemiz 46. Dönem Mezunlarını Uğurladı
02.07.2018

TIP FAKÜLTESİ 46. DÖNEM MEZUNLARINI UĞURLADI

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi 46. Dönem mezuniyet töreni Dicle Üniversitesi Kültür ve Kongre merkezinde gerçekleşti. Törene Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip GÜL, Tıp Fakültesi dekanı Prof. Dr. Mehmet Ufuk ALUCLU, akademisyenler, mezun öğrenciler ile aileleri katıldı.

İstiklal marşı ve saygı duruşu ile başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi dekanı Prof. Dr. Mehmet Ufuk ALUCLU, “Bugün yemin ve mezuniyet törenlerini yaptığımız sevgili genç arkadaşlarımız, son derece güç, zaman zaman bunaltıcı koşullar altında, öğretim üyelerimizin özverili çalışmaları sayesinde başarıya kavuşmuşlardır. Kendilerini yürekten kutlarken, aldıkları eğitim ile daha çok başarılar elde edeceklerine olan kuvvetli inancımızı gururla ifade ediyorum. Çünkü onlar Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunudurlar. Onlar, düşünmeyi ve öğrenmeyi öğrenmiş, araştırma becerisi kazanmış, yaşam boyu okuma alışkanlığı edinmiş, özgüvenli, etik değerleri ve topluma karşı sorumluluk duygusu hekimlerdir.” dedi.

Programda mezuniyet konuşmasını yapan Tıp Fakültesi dönem birincisi Dr. Gülbin YAŞAR da “6 yıl önce zorlu bir sınavla seçilerek ülkemizin birçok bölgesinden heyecanla, umutla iyi hekim olma, insana hizmet etme idealleriyle toplandığımız Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesinde bugün itibariyle mezun olmaktayız.  İlk Okuldan, üniversiteye kadar yoğun eğitim programımızda her daim bizi destekleyen alilerimize teşekkür ediyoruz.” dedi.  Daha sonra Tıp Fakültesi dönem birincisi Dr. Gülbin YAŞAR mezuniyet kütüğüne isim plakasını çaktı.

Törenden konuşama yapan Rektörü Prof. Dr. Talip GÜL,  yaptığı konuşmada öncelikle mezun olan öğrencileri ve velilerini kutladı. GÜL, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bugün bu salonda yine çok muhteşem bir tablo var. Bu tablo öncelikle siz sevgili ailelerin ve 6 yıl boyunca emanet ettiğiniz biz hocalarımızın eseri ile oldu.  Mezun olan doktorlarımız ülkemize çok iyi hizmetlerde bulunacaklardır. Bugün aldığınız diploma ile birçok öğrencinin hayali olan hekimlik mesleğine adım attınız. Biz hocalarınız sizleri en iyi şekilde yetiştirmek için çabaladık. Bunu mesleğe atıldığınızda her dönemde daha iyi hissedeceksiniz. Bilginin sonu yoktur. Bilginizi daima güncelleyeceksiniz. Çünkü sizin çalışma odağınız insandır. Hekimlik mesleği çok kutsal bir meslektir. Sizler başta anne ve babalarınıza, sonra hocalarınıza ve ülkenize, devletinize teşekkür etmelisiniz. Çünkü birçok ülkede Tıp eğitimi ücretli bir eğitimdir. Ama sizler bu eğitimi ücretsiz olarak alıyorsunuz. Sizlerin bu mesleği en iyi şekilde icra edeceğinize inanıyorum.”

Konuşmaların ardından fakülteyi dereceyle bitiren öğrencilere diplomaları ve ödülleri verildi. Hekimlik andının okunmasının ardından mezunlar, keplerini havaya atarak mezuniyet sevinci yaşadı.