DİCLE ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI KONGREYE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK
05.02.2018

DİCLE ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI KONGREYE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Dicle Üniversitesi, 28. Uluslararası Eğitim Bilimleri Kongresine ev sahipliği yapacak. 17-21 Nisan 2019 tarihleri arasında yapılacak olan kongrenin yapılacağı yeri görmek, değerlendirme toplantıları yapmak ve çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere 20 farklı eğitim derneğinin aralarında bulunduğu Ulusal Eğitim Dernekleri Platformu (ULED), Diyarbakır’a geldi.

Kongre çalışmalar kapsamında Diyarbakır Valiliği, Üniversitemiz Rektörlüğü ve Büyükşehir Belediyesini ziyaret eden ULED temsilcileri, kongreye yaklaşık 30 farklı ülkeden bin 500’e yakın akademisyenin katılmasının beklendiğini ve kongrenin kentin tanıtımı açısından da büyük önem taşıdığını belirttiler.

Uluslararası Eğitim Dernekleri Platformunda yer alan akademisyenler, Diyarbakır Valisi Hasan Basri GÜZELOĞLU, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali ATİLLA ve Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip GÜL’ü makamında ziyaret ettiler.

GÜZELOĞLU, ATİLLA ve GÜL ile görüşen heyet, kongre ile ilgili bilgiler verdiler.